dinsdag 12 juni 2012

Campagne: schoon, heel gewoon!Casade werkt aan een thuis in de wijk voor iedereen. Soms hebben ze daarbij de hulp van de bewoners nodig, zoals bij het schoonhouden van de wijk. Om de huurders bewust te maken van het nut en plezier van een schone wijk en hun eigen aandeel daarin, ontwikkelden we samen met Casade een vervolg op de campagne ‘Schoon, heel gewoon!’

Met regelmaat besteedt Casade uitgebreid aandacht aan het schoonhouden van de woonwijken. Zoals bijvoorbeeld in het magazine CasaDivers, door middel van gezamenlijke schoonmaakdagen, en door nieuwe huurders een toelichting te verstrekken waarom het zo belangrijk is om in een schone wijk te wonen. Want ook al lijkt het misschien vanzelfsprekend, soms bezorgt uw afval onbedoeld een ander last. Enkele spelregels maken duidelijk wanneer u wat dat betreft een 'goed huurder' bent.

De campagne heeft succes. Daarom valt binnenkort bij duizenden huurders van Casade de poster 'Ik vind schoon heel gewoon!' in de bus. Door die voor het raam te hangen, steun je als bewoner de campagne en zorg je dat je buurt er netjes uit ziet en blijft zien. Op de achterzijde krijgen de spelregels intussen extra aandacht.
Signaleert de wijkbeheerder toch nog rommel in de brandgang of onkruid dat welig tiert? Met de kaart 'Hoe normaal is een schone buurt voor u?', zet elke bewoner vast snel weer de puntjes op de i.
En een schone buurt is natuurlijk een compliment waard: 'U vindt schoon heel gewoon!'