maandag 27 februari 2012

Design Doorknoper [9]
Beschermende verpakkingen? Uiteraard benutten we de kans om met een verpakking productinformatie over te brengen, het merkimago te beïnvloeden, te onderscheiden en de verkoop te bevorderen. Op de eerste plaats is het doel van een verpakking echter het product in eenheden te verdelen en te beschermen. Als een mooie verpakking dan niet alleen het product beschermt, maar ook nog eens het milieu, dan vinden wij dat een goede zaak! Van boven naar beneden:

Product en verpakking in één, deze herbruikbare lunchzak. Rebel Green is een nieuwe generatie eco-vriendelijke producten voor mannen, vrouwen en kinderen. Tassen, shirts, schoonmaakmiddelen en dus lunchboxes.

Student Éva Valicsek nam de functies van de vertrouwde eierdoos stevig onder handen. Naast het feit dat de verpakking geschikt is voor diverse maten eieren, gebruiksvriendelijk en stevig is, is hij ook milieuvriendelijk. Deze eierdoos is gemaakt van recyclebaar karton en rubber, is er een minimum aan materiaal nodig, en hoeft er niets verlijmd te worden.

Universeel verpakkingssysteem. Een verzenddoos lijkt altijd nét te klein of te groot te zijn. Ontwerper Patrick Sung bedacht Upacks; vellen recyclebaar en geperforeerd karton. Het patroon maakt het mogelijk om voor nagenoeg elke vorm een stevige en beschermende verpakking te maken. Vouw, plak, verzend!

ReWrap: je laptop of MacBook goed ingepakt met deze strak vormgegeven vilten hoes. Sterk en zacht tegelijkertijd. ReWrap is volgens het cradle to cradle (C2C) principe vervaardigd. Het basismateriaal is biologisch vilt dat zonder giftige stoffen wordt geproduceerd. Bij contact met compost gaat het volledig op in de natuur zonder sporen achter te laten. De wikkel sluit er mooi bij aan.

Aangezien een leven zonder computer amper meer is voor te stellen, knopen we de volgende keer door met zaken die het computergebruik nét even handiger maken. En leuker.