donderdag 22 maart 2012

Meerwaarde door vormgeving

Een heuse opdracht was er niet. Wel onze behoefte om op de toegenome meerwaarde van Rioned als bedrijf en haar producten in het bijzonder nog beter de aandacht te vestigen. Zoals die van Rioned’s Unicom rioolreigingsunit, die op zijn beurt door zijn vormgeving bijzonder nuttige toepassingen kent.

Rioned’s Unicom rioolreigingsunit is door zijn unieke vormgeving uitermate geschikt om toe te passen binnen beperkte infrastructuur van bijvoorbeeld binnensteden. Een alleskunner, compact, licht in gewicht, multifunctioneel. Hij kan vrijwel op elk bedrijfsvoertuig gebouwd worden.

We analyseerden waar deze en de andere producten van Rioned zich in onderscheiden. We ontwikkelden een concept, waarmee de unieke specificaties van elke rioolreinigingsmachine optimaal tot hun recht komen. En waarbij er – ondanks die verscheidenheid – eenheid en herkenning blijft. Want Rioned is innovatief en produceert een compleet producten- en dienstenprogramma voor kleine en middelgrote afvoeren en rioleringen.

Het ontwerp baseerden we op overwegend typografische weergaves, en het viel in de smaak bij Rioned. De eerste drukexemplaren van de Unicom-documentatie rolden onlangs van de pers. Wij verwoorden en verbeelden intussen graag het onderscheid van de andere machines!