woensdag 31 augustus 2011

Digitale make-up









































Eén gezicht, verschillende identiteiten. Door fotograaf en grafisch ontwerper Wellington Carvalho.

dinsdag 30 augustus 2011

Weer naar school
































Duizenden kinderen kijken vanaf deze week weer naar het schoolbord. Blijkt dat je daarmee hele leuke dingen kunt doen. Voor Henri gebruikten we krijtbord al in hun verpakkingsontwerp (hier en hier), en blijkbaar zijn schoolbordverf en schoolbordfolie bij meerderen geliefd als het om eten gaat. Via Pinterest/2dstudio

maandag 29 augustus 2011

In de week: stage


Nieuwe stagiaires komen onze studio voor een half jaar onveilig maken. Maar vooral natuurlijk heel veel leren! Deze poster hangen we als herinnering boven hun bureaus. Welkom Charlotte en Joyce!

zondag 28 augustus 2011

POS-materiaal






Aan ons de eer om voor Forever&Ever het POS-materiaal voor de betere tuincentra te ontwikkelen, met deze stoepbordposters, tafelbanners en roll-up banners als wervend resultaat. De meeste hortensia's beginnen hun kleur inmiddels te verliezen, maar die van Forever&Ever bloeien nog wekenlang! Op de vakbeurs Plantarium waren ze de afgelopen week daarom nog in alle kleuren te bewonderen. Meer bloem, langer genieten.

vrijdag 26 augustus 2011

Onberekenbaar papier


Perkament is geheimzinnig en onberekenbaar. De diverse verschijningsvormen ervan inspireren goud- en zilversmid Ulrike Hamm tot het maken van een bijzondere collectie sieraden. Zelf de foto's zijn de moeite waard.

donderdag 25 augustus 2011

Oost ontmoet West

Shuang Long is een multidisciplinaire praktijk, waarin de integratie tussen oosterse en oesterse geneeswijzen centraal staat. Die kern vertaalde 2d in een beeldmerk, om aan het bestaande woordmerk toe te voegen. De boom als beeldmerk staat voor leven en groei, en combineert de kenmerken van een typisch een westerse boom met een oosterse. Uiteraard laten we het hier niet bij: het resultaat krijgt vervolg in o.a. de nieuwe huisstijl en website.

woensdag 24 augustus 2011

Geëxplodeerde snoepfabriek


Op het eerste gezicht lijken de werken van Martijn Beuker op geëxplodeerde snoepfabrieken. Dichterbij ontluikt er meer. Het oppervlak is beschadigd en lijkt ruw. In deze tegenstelling ligt het doel en de passie. Martijn wil een chaotisch gevoel bereiken - zonder te schreeuwen of herrie te maken. Expositie in het Kunstencentrum Waalwijk van 1 september t/m 18 oktober 2011.

Gameboy & Gamegirl


Gespot: zwempak met strategische Gameboy-knoppen. Voor de echte fan. Via BlackMilk

dinsdag 23 augustus 2011

Het is goed huizen in Brabant


Scan even binnen! Met Huizen In Brabant worden huizen die in Brabant te koop staan - buiten een makelaar om - aangeboden. Afhankelijk van de woning en de doelgroep worden diverse media ingezet. Met dit tuinbord ontwikkelde we een handig hulpmiddel voor belangstellenden. Het bevat een handige QR-code waarmee geïnteresseerden met één telefoonklik direct even 'binnen kunnen kijken'!

maandag 22 augustus 2011

In de week: typografie


Zo. Het kan maar gezegd zijn.
En 3 uitroeptekens vinden we persoonlijk ook niet nodig!

vrijdag 19 augustus 2011

Trend: nieuw neon

Foto 'Silence' door Filippo Minelli

Verlengkabel via House Beautiful


Huisstijlen via fffound
Stoel via styliste Lotta Agaton
Foto 'girl machine' door Luis Sanchi
Shrine Flat-table door Sschemata Architecture Office
Vazen van Edward Robinson via Designboom
Papieren vazen van Torafu Architects
Kunstwerk van Dani Marti
Zelfportret door Tape Artist Aakash Nihalani

Grauwe, grijze dag? Met een heel klein beetje neon of fluor ziet alles er in één keer anders uit. Behalve beletteringen in neon zijn nu huisstijlen, foto's, kunstwerken, kleding, haardrachten en interieurs aan de beurt. Wij hopen op een geschikte opdracht om zo'n fluoraccent in drukwerk toe te kunnen passen. Wie durft?




donderdag 18 augustus 2011

First Ever Animated Tattoo


Of beter gezegd: interactieve tattoo. Zelfs zó kun je een QR-code gebruiken...

woensdag 17 augustus 2011

Wisseltruc






Even 2 keer kijken. 'Kruip eens in de huid van de ander', moet fotograaf Hana Pesut gedacht hebben bij deze serie. Het resultaat is in elk geval bijzonder.

dinsdag 16 augustus 2011

Zomerstrepen

Boots van Red By Wolves

Mok van Kate Spade

Lasi tas van Marrimekko

Enveloppen van Stripe and Field

Vazen van Heather Braun-Dahl

Brillenkoker van Thezakka

Hangstoel via Alexandra Angle

Print van Neon + Neutral


iPhone case van Kate Spade
Als het weer niet wil meewerken, halen we gewoon zelf de zomer in huis. Via ons Pinboard