dinsdag 21 december 2010

Alsof een engeltje over je tong piest

De wereld van convenience food verandert. Goede koks zijn schaars, bereiding moet makkelijk en snel, er zijn strengere regels en wetten, ingrediënten en smaak moeten puur, authentiek, werelds, eerlijk en biologisch zijn, en ook ten aanzien van portionering zijn er andere wensen. Henri voldoet met haar kostelijke gerechten ruimschoots aan al die wensen en eisen, al was dat niet aan de verpakkingen af te lezen. Wás, want inmiddels hebben we de producten van Henri in een nieuw jasje gestoken. Smakelijk in het schap, smakelijk op het bord!

Transparante informatie
Aan de nieuwe verpakkingslijn is een uitgebreide ontwerp- en testfase voorafgegaan. Met een actuele, smakelijke uitstraling en eerlijke, duidelijke informatie als doel. Het resultaat: een appetijtelijke verpakkingslijn met makkelijk te lezen ingrediëntendeclaratie en een overzicht van de voedingswaarden, inclusief een vertaling naar de dagelijkse voedingsrichtlijn. Henri’s producten zijn bovendien ingedeeld in 5 themakeukens. En ook dat ziet u nu meteen aan de verpakking. Staat u bij uw groothandel voor het schap, dan ziet u direct welke producten goed te combineren zijn voor bijvoorbeeld een buffet.

Duurzame materialen
Duurzaamheid is bij Henri een belangrijke factor bij de keuze van de nieuwe verpakking. Zo is het etiket van PEFC gecertificeerd materiaal, dus gegarandeerd afkomstig uit duurzame bosbouw. De bak - zo dun en licht mogelijk - is van 99% polypropyleen, een afvalproduct van aardolie. Een lege verpakking kan inclusief etiket en wat etensresten aangeboden worden bij de plastic-inzameling van uw gemeente. Polypropyleen is namelijk heel goed te recyclen. De etiketten worden tijdens het sorteerproces van de plastic verpakkingen afgespoeld. Op deze manier komt de papierpulp ook weer voor hergebruik in aanmerking.