woensdag 29 juni 2011

Bikini bruint hartje op de huid


Zijn al die tatoeages je te veel, maar wil je toch voorzichtig proberen hoe een kleine tattoo jou staat? Dan is deze tan tattoo een optie. Jammer genoeg zijn deze 'Skin Italy' bikini's niet meer te verkrijgen, maar als je een beetje handig bent, maak je er zelf een met de afbeelding je wenst! Even zonnen en klaar.

De huid als canvas

Organisaties maken visueel onderscheid met hun logo en huisstijl. Mensen doen dat - steeds meer - met een tatoeage. Die zijn immers al lang niet meer alleen voor zeelui bedoeld. Natuurlijk zijn trends in beide situaties aan de orde, maar belangrijker is dat de identiteit past. Want een goede (bedrijfs)identiteit is op het lijf geschreven! Hier een paar inspirerende voorbeelden van tatoeages en andere huidversieringen; omdat armen, benen, buik en en rug juist in de zomer gezien worden. Kijk hier voor de bronnen en nog veel meer lichaamstaal.


Rechtsonder een fan van Skooz.com die het logo als tatoeage aanbracht.

Reclamemakers gebruiken de huid ook graag als canvas. Zoals bij de ode aan beroemde lettertypes door Atipo, de campagne voor de Modefabriek in Amsterdam, en een advertentie van Ford.



dinsdag 28 juni 2011

Chocolate on my mind



Wow, we kunnen ons enigszins voorstellen hoeveel tijd, geduld en energie deze foto's Cindy Wesselman gekost hebben. © Studio Tindos, Cindy Wesselman

maandag 27 juni 2011

In de week: wie schrijft ...


... die schrapt. Dit is precies mijn werkwijze bij het tekstschrijven. Nooit gedacht dat het ook nog eens een mooi typografisch plaatje op kan leveren!
via Flickr

zaterdag 25 juni 2011

Deconstruct




Vouw 3-dimensionale vormen van gekleurd papier, rangschik, en voila: het font deconstruct is geboren.

donderdag 23 juni 2011

Airmaster tapijt zorgt voor gezondere binnenlucht

DESSO introduceert een nieuw type tapijt, DESSO Airmaster®, voor de consumentenmarkt dat speciaal is ontworpen om de luchtkwaliteit in woningen te verbeteren. Deze is vaak verre van optimaal, wat voor een belangrijk deel wordt veroorzaakt door ronddwarrelende stofdeeltjes of fijnstof in de lucht. Voor deze introductie vroeg Desso ons de tapijtstalen te fotograferen en op hun website te plaatsen, een persbericht te maken en hun imagebank aan te vullen. Consumenten en dealers blijven zo op de hoogte van de ruime keuze van de tapijten van Desso.

DESSO Airmaster® is vanaf juni verkrijgbaar bij de meer dan 1000 aangesloten Desso-dealers in Nederland en België.

dinsdag 21 juni 2011

An e-mail a day...




Matthias Dittrich bracht mooi in beeld wanneer en hoe snel e-mails worden beantwoord. De inkomende mails zijn per weekdag gevisualiseerd met de bijbehorende antwoorden binnen 24 uur. Was dat maar waar, dat elke mail binnen dat tijdsbestek wordt beantwoord! Ik ben erg benieuwd wat het voor beeld op zou leveren aan de antwoordtermijn flink uitgebreid zou worden. Hierboven het resultaat van dinsdag en vrijdag. Hier zie je alle weekdagen.

donderdag 16 juni 2011

Flying Dutchman [2]


Voor het eerst presenteert Henri zich als Horecamerk voor de consument. En dat terwijl de Nederlandse smaakmakers uit Drunen al 25 jaar soepen, sauzen en maaltijden leveren voor de horeca. Voor Henri bv maakten we een ontwerp voor de belettering van de soepcorner op Schiphol. Uitdagende klus voor ons én voor Henri! De soepcorner is te bewonderen bij het panoramaterras op Schiphol. En als je er dan toch bent, proef dan snel een van hun heerlijke soepen. Smakelijk!

Meer over schiphol:
KLM onthult Delfts blauw vliegtuig
Twitter op schiphol

woensdag 15 juni 2011

Alphabet

Alphabet van Pavel Pavlov via Vimeo.

Flying Dutchman: KLM onthult Delfts blauw vliegtuig




Vandaag heeft KLM haar Delfts blauwe vliegtuig onthuld op Schiphol. Het vliegtuig van 64 meter lang en 18 meter hoog is voorzien van 4.000 stickers, elk in de vorm van een Delfts blauw tegeltje.



Aanleiding was de campagne Tile & Inspire die KLM in samenwerking met DDB en Tribal DDB Amsterdam heeft ontwikkeld en die wereldwijd plaats vond in april en mei. Iedereen werd daarin uitgenodigd om online via met name Facebook een Delfts blauw tegeltje met een inspirerende boodschap te maken en zo een plekje op het KLM-vliegtuig te bemachtigen.

In 154 landen zijn er 120.000 tegels gemaakt waarvan er 77.000 zijn ingestuurd om op het vliegtuig te komen. De actie heeft tot meer dan 50.000 extra likes op de KLM facebook-pagina geleid en meer dan 450.000 views op YouTube. 4.000 winnende tegeltjes zijn nu afgebeeld op de Boeing 777-200, die vandaag ook haar eerste vlucht maakt.



via Dutch Cowboys

maandag 13 juni 2011

In de week: passie

Nu een vrije dag, maar morgen mogen we weer. Jij ook?

Bron

vrijdag 10 juni 2011

Koffietijd!

Red dot award

Nespresso Battery

Grand Crus Cup Parade

Vliegengordijn van Nespresso cups

Nespresso en design gaan hand in hand. Niet alleen wonnen ze verschillende designprijzen, ze schrijven ook regelmatig een ontwerpwedstrijd uit. Nespresso introduceert trends met opvallende etalages, prachtige producten, een aansprekend clubblad, geweldige websites (voor onder andere limited editions 2011) keer op keer het resultaat.

Mischer'Traxler was verantwoordelijk voor de Nespresso-etalage tijdens de laatste Vienna Design Week. Gebruikte Nespresso capsules, koffiedrap, zout water en koper strips vormden samen de "Nespresso Battery". Zes potten zijn voldoende om een kleine klok op tijd te laten lopen. Zo weet je zeker wanneer het echt koffietijd is.
Dottings maakte de prachtige "Grand Crus Cup Parade" van de gebruikte aluminium capsules.
En na heel veel koffie gedronken te hebben cups maak je zelf zomaar een kunstwerk. Of een creatief vliegengordijn, zoals ik zag voor een raampje in het Portugees havenstadje Sesimbra.

donderdag 9 juni 2011

Woongenot in volle bloei

In Rosagaerde bloeit iets prachtigs: 19 koopwoningen en 51 huurappartementen. In alle rust, in het parkachtige groen en onder de sprookjesachtige rook van de Efteling. Na de brochure, advertenties en website van de koopwoningen maakten we die onlangs ook voor de huurappartementen. De appartementen hebben we ook een naam gegeven: GROOTEGAERDE (12 luxe appartementen), PRACHTGAERDE (6 penthouses) en COMFORTGAERDE (33 complete appartementen).

woensdag 8 juni 2011

250.000 eurocents



Stefan Sagmeister
gebruikte munten voor typografisch werk. Met zo'n 250.000 eurocents spelde hij “Obsessions make my life worse and my work better.” Precies.

dinsdag 7 juni 2011

Vacature Multimedia vormgever / ontwikkelaar bij 2d


Multimedia vormgever / ontwikkelaar; als het beestje maar een naam heeft. Veel waarde aan een titel hechten wij niet, des te meer aan de rol die iemand in ons team vervult. Kom jij onze [tover]kracht uitbreiden met je kennis van 'magic media'?

Wij zoeken...
een creatieve geest MBO+ voor het realiseren van multimediatoepassingen om te communiceren, producten te commercialiseren, informatie uit te wisselen, op afstand te werken of klanten op te volgen. Het aantal werkuren overleggen we graag met je, maar is echt minimaal 24 uur.
Je hebt een grondige kennis van moderne multimediatoepassingen en -technieken. Je bent creatief, flexibel, nauwkeurig. Verder ben je communicatief en innovatief en heb je een goede kennis van Nederlandse en Engelse taal.

Je beheerst:
- Photoshop, Dreamweaver of andere HTML-editor
- HTML(5)
- CSS(3)
- Javascript/jQuery
- Flash
- Actionscript 3
- Flex 4 / MXML
- Wordpress

Uiteraard heb je minimaal basiskennis van ZMO / Social media en PHP / MySQL. Het optimaliseren van afbeeldingen voor het web is ook een koud kunstje voor je.
Als je dan ook nog vertrouwd bent met Adobe Illustrator, Adobe Fireworks, Motiongraphics, 3D software (bv. Maya, 3ds Max) en/of Adobe After effects is dat mooi meegenomen. Je bent in het bezit van Rijbewijs B.

Wij bieden...
een verantwoordelijke, zelfstandige functie met alle ruimte voor initiatief. Ook voor persoonlijke en vakinhoudelijke groei binnen ons informeel en professioneel team is volop ruimte. Je werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers in een prettige en inspirerende omgeving.

In de praktijk...
ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen en realiseren van webapplicaties, websites en digitale nieuwsbrieven. Je kent en beheert de talrijke mogelijkheden en beperkingen van de multimedia. Je gebruikt deze kennis in combinatie met je creativiteit. Je verbindt tekst en beeld dusdanig dat ze de aandacht van bezoekers trekken. Op basis van de behoeften van de gebruiker, de opgegeven inhoud en de huisstijl van de opdrachtgever, ben je in staat zelfstandig een multimediatoepassing te maken. Zo nu en dan onder flinke tijdsdruk. Je bent enthousiast en je schroomt niet om hard te werken.
Onze projectleider is je aanspreekpunt; van hem ontvang je de briefing en aan hem koppel je tijdig terug. Voor de vormgeving werk je nauw samen met onze ontwerpers. Je hebt echter veel ruimte voor eigen inbreng. Als je zo leergierig bent met betrekking tot de nieuwste media als we hopen, dan zal dat geen enkel probleem zijn.

Reageer snel...
of wil je eerst weten of 2d studio in vorm bij je past? Op onze website krijg je een indruk van ons bedrijf én van ons creatief team. Interesse? Mail je sollicitatie met je motivatie en CV t.a.v. Ank Klis zodat wij ook een indruk van jou kunnen krijgen. Je gegevens worden uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld en je ontvangt zo snel mogelijk een reactie van ons!

Afb. via Where Is The Cool

maandag 6 juni 2011

In de week: vernietigt internet de wereld?


Earth Day Infographic

via Wordstream

Het is maar dat je het weet: elke spam-mail is goed voor 0,3 gram CO2. Hoeveel auto's daarmee rond kunnen rijden? Kijk hierboven voor deze en andere feiten. Via wordstream

donderdag 2 juni 2011

Dutch Design - Huis van Oranje in 2012







Over een klein jaar is het zo ver. Dan opent het paleis Huis van Oranje te Oranienbaum, één van de officiële huizen van Oranje, haar deuren. Met de tentoonstelling 'Dutch Design - Huis van Oranje' staat het paleis een half jaar in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp en mode in combinatie met historische objecten uit het Koninklijk Huisarchief.
Dutch design wordt wereldwijd gezien als een wereldmerk. Iconen als Gijs Bakker, Hella Jongerius, Jurgen Bey en Marcel Wanders laten karakteristieke meesterstukken zien tijdens de grote zomertentoonstelling in Oranienbaum. De handgemaakte objecten zijn uniek en hebben allemaal een verhaal. Ook het paleis zelf beschikt over fraaie 'parels'.

Trouwens: de definitieve selectie wordt in de zomer van 2011 gemaakt. Ontwerpers die nog in willen schrijven kunnen een mail sturen naar de curator!

De Grote Zomertentoonstelling 2012
28 april 2012 t/m 30 september 2012.

Di - Vr: 10.00 tot 17.00 uur
Za - Zo en feestdagen: 10.00 tot 18.00 uur
Maandag gesloten (behalve op maandag 30 april 2012: koninginnedag!)
Toegang 5,- euro.

Schloss Oranienbaum
Schlossstrasse
06785 Oranienbaum-Wörlitz