vrijdag 30 april 2010

Instant Styling


Er bestaan mensen die een allergie hebben voor knopen. Knopen die aan je kleding zitten welteverstaan. Juist.
Ook al moet je het woord ‘allergie’ hier niet letterlijk nemen, ik kan me er weinig bij voorstellen. In tegendeel zelfs, ik heb een fascinatie voor knopen. Altijd al gehad. Dit idee om knopen toe te passen als haakjes om je sieraden aan op te hangen vond ik in de vt wonen. Spijkertje door het gaatje van je favoriete knoop, moertje erachter om wat afstand met de muur te creëren, en klaar!

donderdag 29 april 2010

iMac: # 27 in de Design Top 100

De komst van de desktopcomputer in 1998 van Apple, de iMac, zorgde voor een revolutie binnen de wereld van de thuiscomputer, zowel qua uiterlijk als functionaliteit. Hoofd van de designafdeling bij Apple, Jonathan Ive (ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de iPod) tekende voor de kleurige alles-in-een-computer.

Bij de iMac G3 zitten beeldscherm en computer in één behuizing. De semitransparante behuizing had in het begin de kleur 'bondi blauw', genoemd naar Bondi-beach in Australië. Later zou Apple deze uitbreiden naar 13 kleuren. Daarbij leverde Apple bijpassende toetsenborden en een ronde één-knops muis. Het opmerkelijke van de iMac dat het geen diskette station en resetknop bezit. Dit was volgens Steve Jobs, directeur van Apple, totaal overbodig.

We hebben er nog 3 staan. Elk een andere kleur, elk andere specificaties. We werken er echter al lang niet meer mee, ook al missen we een kleurrijk exemplaar wel op onze bureaus. Heb je interesse? Kun je altijd 2d even bellen of mailen.

woensdag 28 april 2010

Modetrends zomer 2010



Volgens Elle Mode zijn deze tien kledingstukken de basis voor je zomergarderobe.


1. WITTE WAS Favoriet is natuurlijk de witte bloes, maar deze zomer moet je eigenlijk alles in het wit hebben. Van een witlinnen harembroek tot een fris en fruitig jurkje in maagdelijk wit.

2. TRENCHCOAT Nederland is onvoorspelbaar, zelfs in de zomer. Investeer daarom in een goede trenchcoat: tijdloos, functioneel en geschikt voor over iedere outfit.

3. ENKELLAARSJES Het korte laarsje is ook deze zomer nog steeds een must-have. Uitgevoerd in zacht suède, of stoer leer, met peep toe, zonder peep toe: de keus is aan jou!

4. IN DE LEER Leer is een blijvertje. Jasjes, jurkjes en shorts mogen stoer in ’t leer. Maar dan liefst op z’n zomers, dus in naturel tinten.

5. LANGS DE LIJN De Bretonse streep is al zo oud als de weg naar Rome, maar o-zo heerlijk! Ook dit voorjaar duikt ‘ie weer in menig collectie op. Plain Tee of jurkje, als er maar een horizontaal streepje op zin.

6. STATEMENTJUWELEN Versieren doe je groots en meeslepend met statementjuwelen die eruitzien alsof ze zo uit het schatkistje van een steenrijke oude oma komen.

7. HET KLEINE SCHOUDERTASJE Het kleine schoudertasje: schattig én handig. Je grote shoppers en it-bags hang je dit seizoen even aan de wilgen, ga op stap met een schoudertasje in leer of lak en versierd met studs en gespjes!

8. SHORTS Shorts zijn er in alle soorten en maten deze zomer. Kies een stoer exemplaar (leer!) of een voorzien van een printje.

9. DE CHINO De van oorsprong katoenen, militaire broek is back! In kaki of denim, de chino moet in je zomergarderobe.

10. GEBLEEKTE DENIM Gebleekt en denim zijn beide toppers, maar combineer je ze dan heb je het ideale basisstuk in handen. Kies dus voor je nieuwe jeans of spijkerjack voor de meest verwassen, bleached denim dat je kunt vinden.

maandag 26 april 2010

Museumstuk in je iPhone

Maarten Baas, Ontwerper uit Eindhoven, maakte met zijn andere kijk op tijd zijn realtime klokken tot ware museumstukken. Nu ontwikkelde hij ook een realtime App voor iPhones. Daarmee maakt hij de unieke klokken beschikbaar voor ons allemaal!


Bij zijn Grandfather Clock lijkt het alsof iemand in de staande klok de wijzers op de juiste tijd zet.


Bij de Sweepers Clock vegen een paar mensen afval zo bij elkaar dat ze wijzers vormen die steeds een minuutje opschuiven.


Bij de Analoge Digital Clock lijken de vakjes van de digitale cijfers net ramen. De persoon erachter zorgt dat ze open of gesloten worden, waardoor en andere tijd verschijnt. En juiste deze klok is dus beschikbaar voor je iPhone. Even zoeken op 'Maarten Baas' en je hebt 'm.

zondag 25 april 2010

Not my cup of tea


Wellicht is het juist dankzij de walging van een haar in je koffie in combinatie met de schoonheid van het bont dat het surrealistisch ontwerp van Meret Oppenheim wereldberoemd werd. Directe aanleiding voor het ontwerp was een gesprek met Pablo Picasso en Dora Maar. Picasso bewonderde een met bont beklede armband waarop Oppenheimer zich liet ontvallen dat je feitelijk alles met bont zou kunnen bekleden.

Toen Oppenheimer niet veel later werd gevraagd om mee te doen aan een expositie van André Breton kwam ze met de Fur-covered cup, saucer, and spoon op de proppen. Het idee was om van, op dat moment - we spreken 1936! - voornamelijk met vrouwen geassocieerde, gewone gebruiksproducten iets sensueels te maken. Tegenwoordig is het kunstwerk te bezichtigen in het MoMa in New York.

Bron: design top 100

donderdag 22 april 2010

Pijlsnel gevonden


Met deze haak 'arrow hanger' van Gustav Hallén markeer je zonder twijfel een belangrijke plek aan je wand. Een decoratief object als er niets aan hangt, en half neergeklapt kun je er van alles aan kwijt. Bovendien dient de haak ook als handige bewegwijzering. Ik weet er wel een plaatsje voor. Voor mijn handdoeken, jassen, sjaals, tassen... Met een paar op een rij maak je een mooi grafisch gebaar in je showroom, stand of winkel. Ook in rood, wit, en grijs verkrijgbaar. Niet voor niets beloont met een Red Dot Award in 2009.

woensdag 21 april 2010

Agenda

Kijk voor de laatste evenementen en exposities op het gebied van design hier. Er zit vast iets leuks tussen.

dinsdag 20 april 2010

Motorrijders opgelet!




De nieuwe catalogus van Ledrie Sales is uit! En dat is niet alleen mooi omdat de brede collectie lederen tassen en accessoires helder en overzichtelijk door ons gerangschikt en vormgegeven is, maar ook omdat er EINDELIJK weer de temperaturen bereikt worden om je motor uit de garage te halen. En mee op weg te gaan natuurlijk.
Enkele pagina's uit de superdikke catalogus vind je hier. Wil je meer weten, dan zoek je snel wereldwijd een dealer op de site van Ledrie Sales.

Plagiaat in kwadraat

Hij spiedt om zich heen, ziet geen bewakers en spreidt vervolgens zijn gele deken uit bij de ingang van het metrostation. Aan de overkant volgt iemand zijn voorbeeld. Ze stallen hun verkoopwaar uit: Haibao-knuffelbeesten, de officiële mascotte van de wereldtentoonstelling, Expo 2010, die 1 mei opent in Shanghai.

Binnen een paar minuten zijn er bewakers en worden de verkopers weggestuurd. Hun knuffels zijn illegale kopieën van de echte Haibao-souvenirs, waar de Expo-organisatie er de komende zes maanden miljoenen van hoopt te verkopen.

Nummer 1
Maar wat blijkt: de echte Haibao is volgens velen ook een illegale kopie. Het springerige, blauwe wezen met grote ogen en een kuif staat volgens de organisatie symbool voor de Chinese cultuur. Het lijkt alleen sprekend op het Amerikaanse kleipoppetje Gumby, dat al sinds de jaren vijftig opduikt in tv-series, films en games. De weinige verschillen: Haibao is iets kleiner, blauwer en dikker en draagt zijn kuif rechts, niet links.

Nummer 2 Rumoer over plagiaat is er ook over het pronkstuk van de Expo: de Kroon van het Oosten, het tientallen meters hoge, vuurrode paviljoen waarin China zichzelf presenteert. Het gebouw lijkt qua vorm erg veel op een tempel in West-Japan.

Nummer 3 Afgelopen weekeinde kwam er nog een derde geval van plagiaat boven water. Het Expo-lied We staan klaar voor jullie, blijkt in melodie verdacht veel overeenkomsten te hebben met een Japanse hit uit 1997. Het lied werd begin april met veel media-aandacht gelanceerd. De videoclip barst van de Chinese bekendheden, zoals filmster Jackie Chan en basketballer Yao Ming. Na de ontdekking van mogelijk plagiaat, door listige Chinese internetters, is het lied nu resoluut geschrapt uit de Expo-campagne.

In een korte verklaring lieten de organisatoren van Expo 2010 weten 'de originaliteit van het nummer te onderzoeken'. Het lied, tot zaterdag alom aanwezig in Shanghai, was gisteren alleen nog terug te vinden – als illegale kopie – op Youku, de Chinese kopie van YouTube. Nummer 4 dus.




De beschuldigingen van plagiaat zijn pijnlijk. De stad heeft de afgelopen weken juist hard ingegrepen om de bloeiende verkoop van gekopieerde dvd's en nagemaakte merktassen, kleren en juwelen de kop in te drukken.

Zulke grootschalige schendingen van het auteursrecht zijn ongepast als je gastheer bent van de grootste wereldtentoonstelling ooit, vond de stad. Maar de eigenaren van de dvd-winkels hebben een oplossing gevonden. Van de ene op de andere dag hebben ze hun winkels voorzien van dubbele muren en luiken. Ervoor staan een paar schappen met legale, Chinese dvd's. Wie door de luiken kruipt, komt terecht bij het oude, vertrouwde aanbod: de nieuwste buitenlandse tv-series en films, voor nog geen euro per dvd.

De autoriteiten lijkt het weinig te kunnen schelen. Zolang het vanaf de straat maar lijkt dat er niets illegaals gebeurt, laten ze de winkels met rust.

Bron: BN/De Stem

woensdag 14 april 2010

Oude boeken



Voordat je besluit om je oude boeken op marktplaats te zetten, op de boekenmarkt te verkopen of weg te gooien kijk maar eens op deze website www.sublackwell.co.uk voor de vele mogelijkheden. Je zou bijna oude boeken bij gaan kopen.

vrijdag 9 april 2010

Surrealistisch

Het gaat hier om de tafel (die ook best aardig is), maar vooral de presentatie van de collectie van ibride springt erg in het oog.

dinsdag 6 april 2010

Opgeruimd staat netjes


Orde in de chaos. Dat je opruimen tot ware kunst kunt verheffen laat Michael Johansson zien. Het is moeilijk kiezen uit zijn prachtige voorbeelden op zijn site. De keukentafel, waarbij alles op kleur gerangschikt is, spreekt me wel aan. Doet me denken aan mijn eigen linnenkast! En levert bovendien een mooi contrast op met de witte kastenwand.

vrijdag 2 april 2010

Groene thee in een roze jasje







De hartvormige thee zal best smaken, maar wij vielen vooral voor de prachtige verpakkingen van Yeh-collection. En alsof het allemaal nog niet mooi genoeg is, kun je de verpakkingen zelfs heel makkelijk online personaliseren. Mooi idee voor een relatiegeschenkje, toch?