woensdag 28 april 2010

Modetrends zomer 2010



Volgens Elle Mode zijn deze tien kledingstukken de basis voor je zomergarderobe.


1. WITTE WAS Favoriet is natuurlijk de witte bloes, maar deze zomer moet je eigenlijk alles in het wit hebben. Van een witlinnen harembroek tot een fris en fruitig jurkje in maagdelijk wit.

2. TRENCHCOAT Nederland is onvoorspelbaar, zelfs in de zomer. Investeer daarom in een goede trenchcoat: tijdloos, functioneel en geschikt voor over iedere outfit.

3. ENKELLAARSJES Het korte laarsje is ook deze zomer nog steeds een must-have. Uitgevoerd in zacht suède, of stoer leer, met peep toe, zonder peep toe: de keus is aan jou!

4. IN DE LEER Leer is een blijvertje. Jasjes, jurkjes en shorts mogen stoer in ’t leer. Maar dan liefst op z’n zomers, dus in naturel tinten.

5. LANGS DE LIJN De Bretonse streep is al zo oud als de weg naar Rome, maar o-zo heerlijk! Ook dit voorjaar duikt ‘ie weer in menig collectie op. Plain Tee of jurkje, als er maar een horizontaal streepje op zin.

6. STATEMENTJUWELEN Versieren doe je groots en meeslepend met statementjuwelen die eruitzien alsof ze zo uit het schatkistje van een steenrijke oude oma komen.

7. HET KLEINE SCHOUDERTASJE Het kleine schoudertasje: schattig én handig. Je grote shoppers en it-bags hang je dit seizoen even aan de wilgen, ga op stap met een schoudertasje in leer of lak en versierd met studs en gespjes!

8. SHORTS Shorts zijn er in alle soorten en maten deze zomer. Kies een stoer exemplaar (leer!) of een voorzien van een printje.

9. DE CHINO De van oorsprong katoenen, militaire broek is back! In kaki of denim, de chino moet in je zomergarderobe.

10. GEBLEEKTE DENIM Gebleekt en denim zijn beide toppers, maar combineer je ze dan heb je het ideale basisstuk in handen. Kies dus voor je nieuwe jeans of spijkerjack voor de meest verwassen, bleached denim dat je kunt vinden.