zaterdag 8 mei 2010

BNA Gebouw van het Jaar 2010 Regio ZuidIn de prijzen: Topsporthal T-kwadraat en Ireen Wüst schaatsbaan
Sporthal, klimhal, fitness en schaatsbaan worden samengekneed tot één stedelijk sportcomplex dat fungeert als toegangspoort tot een nieuw Tilburgs stadsdeel; Stappegoor. Sportfuncties worden gekenmerkt door een extensief gebruik. Daarom zijn de publieke functies geconcentreerd in een daglicht verlichtte gorge om de opgetilde sporthal.

Architectencombinatie Bo.2 architectuur en stedenbouw en Van Hoogmoed architecten (Bo.2/vH) zien het project als meer dan een sporthal. Het complex bevat naast een sporthal en schaatsbaan ook cafés, een klimhal, fitness, squashbanen en een sportmedisch centrum. Bo.2/vH ontwierp een locatiespecifiek sportpaleis voor dit complexe publieke programma.

Bo.2/vH wilde het project tot een herkenbaar centrum maken, waar de wijk Stappegoor met haar hogescholen, kantoren, woningbouw en vele sportfuncties rond zou kunnen opbloeien. Het bijzondere aan het nieuwe Stappegoor is de nagestreefde campusopzet waarbij het wonen en sporten worden gemixt. Het sportpaleis symboliseert dit intensieve contact tussen leven en sporten.
Meer informatie vind je bnagebouwvanhetjaar.nl