zaterdag 27 februari 2010

Desso neemt Parade en Bonaparte over


Desso Group, al bijna 20 jaar trouwe opdrachtgever van 2d studio in vorm, heeft onlangs de Enia Carpet NL Holding BV overgenomen. In 2009 zetten de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV € 50 miljoen om. Onder de merknamen Parade en Bonaparte ontwikkelt, produceert en verkoopt Enia topkwaliteit tapijt voor de consumentenmarkt, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook verkoopt Enia tapijt voor de Europese kantorenmarkt. Momenteel is Desso al marktleider op het Europese vasteland voor tapijttegels voor de kantorenmarkt. Desso heeft bovendien een sterke wereldwijde positie op de markt voor hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen.

Samen met Enia zal Desso hun gezamenlijke business versterken. Met de toevoeging van de merken Parade en Bonaparte wordt Desso ook marktleider op de Nederlandse tapijtmarkt voor consumenten.

Deze foto dateert uit ca. 2004. Het model op de foto is Joop, de kater van Ank. Hij vond onze fotoshoot helaas iets minder geslaagd dan Desso.