maandag 24 maart 2014

Drie in één stand
Pasta Bites, Etnic Kitchen en het Hollandse Pick & Mix. Henri pakte onlangs weer groots uit tijdens de Horecava. ‘Hoe presenteren we deze drie totaal verschillende smaakthema’s in onze stand?’, vroeg Els van Olphen ons. Nou, zo.

Kleuren en materialen
De keukens, kasten en accessoires worden vaker gebruikt, dus de vormgeving ervan was bekend. De drie smaakthema’s hebben vanzelfsprekend bijbehorende visuele aantrekkingskracht nodig. Uitgangspunt was daarom om de stand door de houten kasten op te splitsen in drie verschillende delen. De sferen kunnen dan weliswaar goed naar voren gebracht worden, maar hoe behouden we eenheid?
We kozen voor een turquoise achterwand; een prima basis om de verschillende thema’s te verbinden. De eenheid wordt versterkt door overal hetzelfde materiaalgebruik als hout en koper toe te passen en door toevoeging van gerecyclede accessoires. Oude pallets, lampenvoeten, lades, serviesgoed en dienbladen krijgen een nieuw leven als counter, fotolijstje of menuconsole.

Ieder zijn smaak
De Italiaanse hoek aan de linkerzijde krijgt onder andere handgeschreven posters en verse Italiaanse kruiden. Uiterst rechts bevind zich de keuken met uitheemse gerechten. Geïnspireerd door de fraaie Portugese, Turkse, Indiase en Marokkaanse tegels kozen we daar voor een wand met exotische kleurrijke patronen. Daar tussenin stuiten bezoekers op het Hollands middendeel met authentiek aardewerk en illustraties van kippen en koeien.

Bezoekers staan centraal
Delfts blauwe accenten en de etnische ‘tegelwand’ ontmoeten elkaar in het midden, precies daar waar bezoekers gezellig aan kunnen schuiven om te proeven uit de keukens van Henri. We zetten de gasten letterlijk en figuurlijk in de spotlights door de lichtbundel te accentueren. Werkelijk alles binnen de bundel is fris wit. Een aangenaam contrast met de kleurexplosie op je bord. Smakelijk!