woensdag 11 januari 2012

Vuistregels digitaal archiveren


Digitale informatie is al lang niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het is niet voor te stellen hoe we zonder digitale middelen werken of communiceren. We creëren, bewerken, verzamelen en versturen dagelijks digitale documenten. Een deel willen we ook voor langere termijn beschikbaar houden maar dat gaat niet vanzelf.
2d studio in vorm heeft door de jaren heen een beproefd systeem ontwikkeld rondom het archiveren van onze briefings, concepten, ontwerpen en administratie. Zelfs onze opdrachtgevers weten ons daarom vaak te vinden. We toveren in de kortste tijd een bestand weer op tafel. Maar dat wil niet zeggen dat het niet beter kan.
Op deze site zijn allerlei handige tips, noodzakelijke wetenswaardigheden en de beste links verzameld. Met als doel het bevorderen van duurzaamheid. Wil je niet voor verrassingen komen te staan door zoekgeraakte of beschadigde documenten? Check dan snel hoe je bestanden het beste digitaal kunt verwerken.
Wat er (nog) niet beschreven is, maar wel van belang, is dat bestandsnamen onder andere ook van nut zijn bij de vindbaarheid van je eigen website. Elk geplaatst bestand beïnvloedt de zoekmachineoptimalisatie. Redenen genoeg dus om met een schone digitale lei het jaar te beginnen!