dinsdag 28 december 2010

Meest toegepast in 2010

Met het einde van het jaar in zicht nemen het aantal jaarlijstjes toe. Daarbij willen we natuurlijk niet achterblijven. Daarom - op de valreep - de meest toegepaste vormgevingsingrediënten van 2010.

2010 Typografie: handgeschreven
Zelfs de lelijkste / onleesbare handschriften doen het prachtig in grafisch werk, zoals in deze verpakkingen.





2010 Vorm:
tekstballon en hart
We maakten er in 2009 in ons verbeeldboekje al melding van, maar met het toenemende veelvuldige gebruik van social media kunnen we echt niet meer om tekstballonnen heen. Een goede 'tweede' is het hart, want we houden blijkbaar van heel veel dingen.



2010 Beeld: polaroid
Nu eigenlijk iedereen digitaal fotografeert, grijpen we graag terug naar oude technieken. Het prachtige effect van een polaroid wordt wereldwijd toegepast, overigens óók digitaal.



2010 Techniek: 3d-printing
Het is een feit. Producten die 3-dimensionaal geprint zijn, zij inmiddels voor iedereen voor handen. Dat biedt perspectief!



2010 Materiaal: kant
Sinds Lace Fence (van Demakersvan) lijken kanten patronen overal op te duiken. In elk denkbaar materiaal en in elk denkbare situatie. Misschien omdat het herinnert aan het kopje thee op zondagochtend bij oma?



2010 Belettering: van buiten naar binnen
Is je gevelbelettering toe aan een nieuwe versie? De oude letters gebruik je gewoon decoratief in je huis of kantoor. Een trend die dit jaar echt heeft doorgezet.



2010 Medium: e-magazine
Digitale magazines worden steeds meer effectief toegepast én gelezen. En ook mooi meegenomen: ze besparen je heel wat volle krantenbakken.



2010 Kleur: geel
Helemaal terug in textiel, behang, meubilair, mode en zelfs make-up is geel. Vaak in combinatie met grijs. Doet me denken aan eind jaren '80....

Diverse bronnen