woensdag 6 oktober 2010

Roto-Art groot in rotatiegieten


Roto-Art in Tilburg, een van de opdrachtgevers van 2d studio in vorm, heeft het rotatiegieten, een al tientallen jaren oud productieproces, gemoderniseerd. 'De designwereld heeft ons inmiddels omarmd.', aldus mede-eigenaar Cas Oerlemans.

Roto-Art BV produceert klantspecifieke kunststof producten door middel van de rotatiegiettechniek. Rotatiegieten heeft vele voordelen; grote vormvrijheid, slagvaste en naadloze producten, eenvoudig gebruik van metalen inserts en lage matrijskosten. Series vanaf 50 stuks zijn mogelijk.

De vraag naar producten groeit flink. Uitbreiding is van het bedrijf is dan ook noodzakelijk. Het Tilburgse bedrijf huurt het bedrijfspand van de buren om de productie verder op te schroeven. De vraag naar producten geproduceerd met rotatiegieten, is de laatste tijd flink toegenomen. Met name de producenten van lampen weten het Tilburgse bedrijf steeds beter te vinden. Een favoriet product onder onze 2d-ers is de Sweet Cake. Die doet het goed als zandbank, plantenbak, wijnkoeler én honden- of kattenmand!


Lees meer in het Brabants Dagblad van dinsdag 5 oktober 2010.