woensdag 7 juli 2010

Twintig procent winst door design

Wil een bedrijf meer winst halen, dan doet het er goed aan veel aandacht te schenken aan design. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door toepassing van goed design de financiële prestatie gemiddeld twintig procent toeneemt.
Het onderzoek 'Effectiviteit van design' is 1 juli 2010 gepresenteerd bij bedenker BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). De studie is uitgevoerd door de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de TU Delft onder vierhonderd managers van Nederlandse bedrijven. Volgens de BNO is het de eerste keer dat een dergelijk onderzoek is uitgevoerd.

"Eindelijk is nu objectief vastgesteld dat design een belangrijke economisch-commerciële waarde heeft. Dat is natuurlijk zeer waardevol", aldus BNO-voorzitter Tom Dorresteijn. "Bedrijven weten nu dat met veel aandacht voor de functies van een product en voor de manier waarop mensen het beleven, geld te verdienen valt."

In de publicatie is onder andere de invloed van designoriëntatie, de bijdrage van design aan het succes van nieuwe producten, en de rol van design in huisstijl, website en bedrijfsprestaties te lezen. Download hier het Complete onderzoek Effectiviteit van Design.

via ed.nl