woensdag 13 januari 2010

Kloppende kleurcombinaties


Kleuren vinden die perfect bij je passen is één. Combineren is twee. Met HISTOR ONE ontdek je een ongekende luxe: je persoonlijke smaak wijst de weg naar een combinatie die altijd klopt. Het geheim? Een slim concept van acht geselecteerde kleurfamilies. Met HISTOR ONE creëer je keer op keer de perfecte kleurcombinatie in je interieur. Van romantisch zacht tot puur avontuur.

Het kleurenpalet is zorgvuldig geselecteerd en afgestemd op het maken van perfecte combinaties, welke stijl je ook kiest. Zo creëer je een leefomgeving waarin je je helemaal thuis voelt.

Acht kleurfamilies, oneindig veel combinaties
56 kleuren in acht families:

• the blue ones: Blauw brengt rust. Het werkt verkoelend en staat zakelijk. Blauwtonen zijn gemakkelijk te combineren, zelfs met felle accenten, en gaan mooi samen met materialen zoals hout en natuursteen.
• the turquoise ones: Turkoois is net als blauw rustgevend, betrouwbaar en evenwichtig. Deze frisse vintagekleur is prachtig in combinatie met verbruinde grijstinten en speelt een belangrijke rol in vernieuwende kleurcombinaties. • the green ones: Groen schept rust en evenwicht. Nauw verwant aan de natuur is het de ideale kleur om de wereld buiten naar binnen te brengen. Door zijn ontspannende karakter ook een topper in de welnesstrend. • the yellow ones: Gele tinten zijn het zonnetje in huis: positief, dynamisch en helder – de warmte straalt ervan af. Hoe intenser het geel, hoe moderner. In zijn vergrijsde variant wordt geel veel gebruikt vanwege het landelijke karakter. • the orange ones: Oranjes geven een warm en geborgen gevoel. Oranje- en aardetinten zijn erg in trek en doen het bijzonder goed in warm-koudcontrasten. • the red ones: Rood is de kleur die de sterkste emoties oproept: lust, liefde, vreugde, moed en woede. Met zijn dynamische en opvallende karakter is het een ideale accentkleur. • the pink ones: Roze heeft de natuurlijke warmte van rood, maar is veel minder agressief. Het is een hartelijke kleur, harmonieus, een tikje frivool, maar ook beschaafd en verfijnd. Aubergine en andere vergrijsde rozetinten staan erg trendy.
• the purple ones: Paarse tinten zijn mysterieus, koninklijk, harmonieus, chique, verdiepend, niet-alledaags. Zij brengen sfeer zonder de aandacht te trekken. Ideaal om een brug te slaan tussen andere kleuren.

Mat of glans?
Wil je nog meer dynamiek? Gebruik dan verschillende glansgraden. De techniek is ideaal om accenten te leggen. De muurverven zijn verkrijgbaar in kalkmat, extra mat en zijdemat, zodat je precies die sfeer kunt creëren die je voor ogen had. Deze blinken uit in dekking en vlotte verwerking en behouden ook hun typische matte uitstraling, zelfs na reiniging.
De lakken (hoogglans, zijdeglans, mat) zijn bijzonder kleurvast en krasbestendig. Ook zijn ze bestand tegen vet, vuil en reinigingsmiddelen en blijven ze na stoten of schrobben intact.