vrijdag 9 oktober 2009

Grappige merknamen?
Een goede naam kiezen voor je aanstaande zoontje of dochtertje is nog niet zo makkelijk. Elke naam associeer je al snel met een naamgenoot die je kent. En daarmee is een naam direct een leuke of juist niet. Dat het helemaal lastig wordt in combinatie met de achternaam, zie je aan de voorbeelden (fantasie en echt) op taalkabaal.nl. Laten we hopen dat namen als Ed Home, A. Buis en Sytze Vliegen per abuis zijn ontstaan.

Ook bij het ontwikkelen van een naam voor een product, dienst of organisatie komt heel wat kijken. Want hij moet natuurlijk opvallen! Bij de zoektocht naar een onderscheidende naam wordt alles aangegrepen. De keuze kan je in een later stadium echter flink tegenwerken. Namen die gebaseerd zijn op de vestigingslocatie bijvoorbeeld. De bekende naam Forbo Krommenie kom ik op de site van Forbo in elk geval niet meer tegen.

Of namen met een jaartal erin. Disco 2000 lijkt extra hip in 1973, maar is dat ook nog zo anno 2009? En humoristische namen? Die zijn net zo grappig als de doelgroep de grap vindt. Beoordeel zelf de vijftig goed gevonden Pun Stores, oftewel engelstalige winkels met een grappig bedoelde naam. Er is over nagedacht.

Voor Nederlandse voorbeelden houden we ons graag aanbevolen!