woensdag 31 juli 2013

Een dagje in eigen stad.



 
Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te zien. Plan eens een dag in eigen stad. Bij mij bestond zo'n dag laatst uit het beklimmen van de grote kerk van Breda en een bezoek aan het Moti. Zo zie je toch eens een kant waar je normaal niet meer op let.

maandag 29 juli 2013

Villa El Pino in Pescia



Nog geen bestemming gevonden? In Villa El Pino in Pescia waan je je hier even een heuse italiaanse landeigenaar! Op dit adres in Toscane hebben we met zó veel plezier gelogeerd. Het is echt super sfeervol! En waar je ook zit in Toscane, je vind altijd genoeg in de omgeving om van te genieten.

vrijdag 26 juli 2013

Lekkere verkoeling!


Oké... het is in Dongen. Maar het lekkerste Italiaanse ijs (nou ja van de regio dan) vind je bij IJssalon Smaak. Zoveel smaken heerlijk Italiaans ijs.



woensdag 24 juli 2013

La borda d'en Manel



Een uitstekend restaurant met aardig en behulpzaam personeel en een schitterende patio helemaal in de Spaanse sfeer. Echt een aanrader als je in de buurt van Miami Platja bent. Wij komen hier zeker terug!

maandag 22 juli 2013

De mooiste vakantiedagboeken






En zo kan je vakantiedagboek er dus - met veel of weinig moeite - uit zien. Meer inspiratie nodig?

vrijdag 19 juli 2013

Welcome home!




Hoe kun je je dochter na 5 maanden stage in Gambia beter verwelkomen dan met deze kleurrijke persoonlijke banners?
Deze papieren banners zijn 33 x 120 cm en kunnen bij 2d met iedere tekst of ontwerp geprint worden.

woensdag 17 juli 2013

Geweldige bewegwijzering

Hier worden we blij van, een bewegwijzering die zich constant aanpast aan wat er te doen is en wat de bezoeker zoekt!

Muzikaal Cuba!




Cuba is al een goede tip op zich, maar laat ik het iets concreter maken. Dat het eiland draait op muziek en rum is goed te zien in het oude centrum van Trinidad. Waar je overdag door de lege straten loopt van een stadje waarin de klok in 1850 gestopt lijkt te zijn, komen 's avonds de mensen naar buiten om massaal muziek te maken, salsa te dansen en mojito's te drinken.

Als je na een lange avond rechtstreeks je bed in wilt rollen kan je een kamer te boeken bij een van de vele casa particulars, een slaapkamer bij mensen thuis die ze verhuren als hotelkamer.
Cubaanser wordt het niet!

maandag 15 juli 2013

De weg kwijt?



Digitale navigatiesystemen hebben de meeste routekaarten al lang naar de achtergrond verdrongen, dus we verdwalen nooit meer. Heb je nog routekaarten waar de wegen allemaal al lang niet meer op kloppen of waar de vouwen compleet ingescheurd zijn? Gooi ze niet weg, want je kunt er nog hele leuke dingen mee doen. Ik heb ze zelf gebruikt om de blaadjes aan mijn lamp Zettel'z van Ingo Maurer te vervangen. (Ik hoop niet dat hij me dat kwalijk neemt.) Meer ideeën met oude routekaarten

vrijdag 12 juli 2013

Het Uffizi in Florence


Het Uffizi in Florence. Voor mij het indrukwekkendste museum dat ik ooit gezien heb. De bouw van het paleis, de beeldengalerij en uiteraard de kunstwerken zijn adembenemend. Veel kunst en vakmanschap uit de hoogtijdagen van de Italiaanse renaissance komt hier tezamen. Botticelli's Primavera; ik kan er uren naar kijken.

Handig: koop wel vooraf een kaartje want anders kun je wel eens uren in de rij staan




Florence
Ben je toch in Florence, beklim dan ook eens de koepel van de kathedraal Santa Maria del Fiore. Het geeft je een prachtig uitzicht over het oude Florence. Zelf heb ik het boek over de bouw van de koepel gelezen. Maar dat moet wel een grote freak zijn..;-)

woensdag 10 juli 2013

Ik ga op reis en ik neem mee...

Paspoorten/identiteitsbewijzen, Rijbewijzen, Reispapieren, Portemonnee met bankpas, Fototoestel...
Om er nou zeker van te zijn dat we écht niets vergeten mee te nemen, gebruik ik jaarlijks deze handige checklist.





Bron foto

dinsdag 9 juli 2013

Infographic in het kwadraat

Ging je lezen wat er stond? Zelfs als je er de draak mee steekt, blijft een infographic interessant.
Dat is de kracht van vormgeving. via

vrijdag 5 juli 2013

Bewegwijzering met de Franse slag


Heerlijk genieten van prachtige weidse uitzichten, mooie pittoreske dorpjes en fijne warme temperaturen. Let ook eens op de minder volmaakte objecten, daar wordt de omgeving alleen maar mooier van!

Protocol of Desire


Freudenthal/Verhagen is een Nederlands duo van fotografen uit Amsterdam. Zij maakten onder andere deze eigenzinnige promotionele beelden voor de dansuitvoering 'Protocol of Desire'.