vrijdag 28 juni 2013

Lancering online magazine over bewust leven

Kansen met co-creatie

De eerste editie van het gratis online lifestyle magazine ‘Onze Suus’ is een feit. Drie oud-collega’s zagen hun kans om hun gedeelde interesse in bewust leven met anderen te delen. Karin Smulders klopte al in een heel vroeg stadium aan bij 2d studio in vorm. Om te brainstormen, te toetsen of haar gevoel klopte, haar ideeën vorm te geven. Ze wist precies wát ze wilde, maar hoe?

Van concept naar identiteit

Karin, Benita en Loes raakten op hetzelfde moment zonder werk, maar ze hebben geen minuut stil gezeten. Sinds het eerste idee een jaartje geleden - ‘een online inspiratiebron op het gebied van natuurlijke, pure, biologische, eerlijke en handgemaakte producten, maar niet zweverig!’ – is er hard gewerkt. Plannen zijn geschreven, bedrijven benaderd, producten getest, namen bedacht. Ideeën gingen over en weer. De naam werd Onze Suus. Onze Suus inspireert je, als een zus of vriendin die je vertelt wat ze heeft gezien, gevonden of meegemaakt.

Onze Suus krijgt een gezicht

Wij ontwierpen logo’s, voerden kleurstudies uit en zetten de eerste strepen voor het webontwerp. Naast de visuele identiteit is bij Onze Suus de praktische inzetbaarheid van de website van groot belang. De site www.onzesuus.nl bestaat namelijk uit een magazine, een shopgids en een blog. Dagelijks wordt de site aangevuld met nieuwe informatie en inspiratie, door Karin, Benita en Loes zelf. Een flinke klus waarbij zij de aandacht moeten kunnen blijven houden op de producten die ze laten zien. Wij hebben ervoor gezorgd dat dat kan, met de zekerheid dat de vormgeving overeind blijft!

Waarom dit lifestyle magazine

Onze Suus is gegroeid tot een prachtig online lifestyle magazine over natuurlijk, milieuvriendelijk, gerecycled, biologisch en eerlijk leven. Bewust leven groeit in populariteit. De supermarkt biedt steeds vaker bio-producten aan, bij restaurants staan streekproducten op het menu, kleding en speelgoed dragen vaker fair-trade-labels, vintage en recycling zijn helemaal van nu. Onze Suus struint voor jou de wereld af naar de leukste en beste initiatieven en inspireert je met haar bijzondere vondsten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Onze Suus of kom in contact met Onze Suus Facebook, Twitter, Pinterest en Instagram.