donderdag 27 september 2012

Curious what you need to make these products?





Standwand voor Tanis Food Tec, beurs IBA september 2012

zondag 23 september 2012

Design Doorknoper [39]

Portretten. Fotograaf George Maas haalde de inspiratie uit zijn directe omgeving. Sinds 2007 fotografeert hij gelijkgekleden. Waarom, waarom dragen jut en jul dezelfde jas, trui, body-warmer? Op de site zie je een indrukwekkende serie.

woensdag 19 september 2012

Identiteit voor VGL ecodrive

Met de juiste rijstijl kun je heel wat brandstof en onderhoudskosten aan je auto besparen. Daar weet Pieter van Gompel, winnaar van het wereldkampioenschap efficiënt rijden en motor achter VGL ecodrive, alles van. Wij kennen - op papier - inmiddels ook de kneepjes van het efficiënt rijden, want we ontwikkelde voor het bloeiende bedrijf een frisse en pakkende identiteit. Die komt onder meer tot uiting in de correspondentiehuisstijl, brochures, cursusboekjes en certificaten.

dinsdag 18 september 2012

Hoe wil je wonen?

Heb je ze al gezien? In Waalwijk duiken op verschillende bouwplaatsen deze borden op. Als onderdeel van onze campagne 'Kies zelf' voor een aantal nieuwbouwprojecten van Casade. Die woningen net even anders-dan-anders aanbiedt. En daar hoort een net even anders-dan-anders bouwbord bij.

maandag 17 september 2012

Kies zelf



Campagnebanners van Casade Kies Zelf je koopwoning. Drie varianten: NoordWaal, VreedeWaal en GroteWaal. www.casade.nl/kieszelf

Design Doorknoper [38]






2dstudioinvorm2dstudioinvorm
Portretten steek je zo van een oud in een nieuw jasje. De Nederlandse Hendrik Kerstens heeft zich vanaf 1995 volledig op de fotografie geworpen, waarin zijn portretwerk vooral op dochter Paula leunt. Gefascineerd door de Nederlandse schilders van de zeventiende eeuw beeldt hij Paula af in poses die - onbedoeld - teruggrijpen op hun klassieke portretschilderijen, ofwel tronies. Een aantal portretten doet erg denken aan Johannes Vermeer. De soberheid, de helderheid, de serene uitdrukking op het gezicht van het jonge meisje, en het karakteristieke 'Nederlandse' licht. Met knap gebruik van alledaagse voorwerpen als toiletrollen, handdoeken, taartonderleggers, plastic tasjes en lampenkappen wil Kerstens met zijn portretten laten zien dat je wegwerpartikelen voor duizend en één dingen kunt gebruiken!
Kerstens heeft internationale faam opgebouwd; zijn prijswinnende werk is o.a. tentoongesteld in Amsterdam, Brussel, Londen, New York en Los Angeles.
via galerie Witzenhausen 



zaterdag 15 september 2012

Woonwijzer ook voor tablet en smartphone






Kies slim, koop goed! Met de woonwijzer kies je zelf snel de woning in Waalwijk die bij je wensen past. Door middel van een aantal vragen kom je snel bij je keuze. Wil je in het centrum wonen? Met een groot balkon? Een lift? Liever met een tuin in een gezellige wijk? Aangezien er allerlei type woningen zijn vanaf € 144.000,-, zijn ze uitermate geschikt voor starters.
2d studio in vorm ontwikkelde de campagne 'Kies zelf' met de online woonwijzer als handig hulpmiddel. De doelgroep kan de woonwijzer direct starten op PC, maar ook met tablet of smartphone. Zo'n mobiele versie van de site heeft dezelfde herkenning en beleving, maar is geoptimaliseerd voor het gebruik met smartphone of tablet. Belangrijk, want het aantal mensen die daar gebruik van maken, neemt immers nog steeds toe! Kunnen ze zich meteen inschrijven voor Casa de Fiesta, het woonfestival van Casade op 29 september 2012.

dinsdag 11 september 2012

Kijkje in de kerk

Kaatsheuvelse kerken maken het vanaf dit weekend mogelijk om met een QR-code voortaan ook na sluitingstijd een kijkje binnenin te nemen.

Ruimte voor praatjesmakers



Op de locatie waar nu De Cammeleur staat, aan de Hoge Ham in Dongen, komt een nieuwe multifunctionele accommodatie. De gemeente Dongen vroeg ons om op een ludieke manier in het straatbeeld aandacht te vragen voor de naderende discussieavond.

Met succes. De borden wijzen overal in Dongen de weg. De gemeente Dongen en Vieya Wooncorporatie kunnne inmiddels  de komende weken aan de slag met de reacties die 5 september zijn gegeven tijdens de zeer drukbezochte discussieavond. Zo’n 150 inwoners, maakten van de mogelijkheid gebruik om in workshops mee te praten over de invulling van een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA). Cartoonisten vertaalden ideeën, inwoners maakten collages van foto’s, bouwden met grote Lego-stenen ‘hun’ Cammeleur en schreven hun dromen en nachtmerries op.

maandag 10 september 2012

Kies zelf!


GroteWaal, NoordWaal of VreedeWaal: Casade biedt in Waalwijk verschillende interessante nieuw te bouwen koopwoningen vanaf € 144.000,-. Iedere woning heeft zijn unieke kenmerken, dus er is volop keuze. De verkoopcampagne die 2d studio in vorm ontwikkelde onder de naam 'Kies zelf' is net van start gegaan. Met een paginagrote advertentie waarin geïnteresseerden door middel van een aantal vragen snel bij hun keuze komen. Wil je in het centrum wonen? Met een groot balkon? En een lift? Of liever met een tuin in een gezellige wijk? Natuurlijk is deze woonwijzer ook online te spelen, zelfs op je smartphone of tablet.

Design Doorknoper [37]






'Doorknopen' blijkt in een vakantieperiode lastiger dan verwacht, dus deze rubriek is er even tussenuit geweest. Maar we zijn terug! Met een project wat precies aansluit op de vorige Design Doorknoper. Daar werden letters vervangen door vormen, hier worden letters gebruikt voor vormen.

Dat de beste ideeën toch vaak in je vrije tijd ontstaan, laat de creatieve Portugees Tiago Pinto zien. Voordat hij verhuisde naar Amsterdam, nam hij een poosje vrij en ging hij aan de slag met lettertypes, typefaces. Doordat elk lettertype zijn eigen gezicht en zijn eigen identiteit heeft, ontstond The Type Faces Project. Beginnend met Futura's knappe mid-life man, de Italiaan Bodini met hippe snor, the droevige Courier New en de minder knappe Comic Sans. Fijn dat hij ook een portret maakte met ons huisstijllettertype Frutiger (de eerste afbeelding hierboven). En? Past hij bij ons? Dan kunnen we de t-shirts, mokken en iPhone-hoesjes als relatiegeschenk bestellen met 'ons' portret. ;-)

vrijdag 7 september 2012

Oren van steen



Tal van monumenten zetten vandaag, op Open Monumentendag, hun deuren open. Een aantal daarvan staat centraal in het jubileumboek "oren van steen'. Donatus Verzekeringen liet ter gelegenheid van het 160-jarig bestaan het boek samenstellen over 24 bijzondere monumenten uit zijn portefeuille.
Prof. mr. Pieter van Vollenhoven kreeg gisteren het eerste exemplaar van het boek overhandigd toen hij in Château St. Gerlach bij het Limburgse Valkenburg – beschreven in het boek – het startschot gaf voor
de 26e Open Monumentendag.

Lilian Grootswagers (Initiatief, realisatie en projectleiding), Joop Koopmanschap (fotografie) en Erik Janssen (tekst) zijn de 'pijlers' van dit boek. Zij hebben de koppen, de ervaring en de netwerken bij elkaar gestoken. De kennis was er, het idee was er en het vuur was er. 2d studio in vorm mocht het boek en de bijbehorende website orenvansteen.nl vormgeven.

O.a. het Reformatorisch dagblad schonk uitgebreid aandacht aan het boek. Een stukje daaruit:
'Een kijk- en bladerboek dat mensen warm maakt voor (religieuze) monumenten in Nederland. Een ode aan het monument. Dat stond Lilian Grootswagers van adviesbureau erfgoed. nu voor ogen. Ze is erin geslaagd.
In een soms bijna prozaïsche stijl beschrijft
zij met Erik Janssen 24 monumenten, 2 uit elke provincie. De portretten van de eeuwenoude gebouwen zijn rijk-geïllustreerd met foto’s van hoog niveau. [...] De auteurs pakken
in het boek – formaat stoeptegel – steeds een thema bij de kop. De auteurs hopen dat lezers door hun bijdragen gemakkelijker een kerk binnenstappen en van de oude bedehuizen gaan houden. [...]'

Oren van steen
ISBN 978 90 816316 0 0
120 blz. € 19,95