maandag 30 april 2012

Design Doorknoper [17]


Verdwalen als je op reis bent, is bijna niet meer mogelijk met alle digitale, GPS-gestuurde navigatiesystemen. En je kunt altijd vertrouwen op functionele bewegwijzeringen. Om je weg te vinden in zo'n prachtige grafische zwart-wit doolhof als hierboven (let op, je ziet hier maar een deel!) heb je een flinke dosis geduld en veel tijd nodig. Maar mocht je je op deze maandagochtend vervelen, hier vind je de de hele doolhof. Kom je er niet uit? Er is zelfs voor déze zoektocht een digitaal trucje.

vrijdag 27 april 2012

Lintjesregen



Het heeft ons behaagd...
enkele mensen te benoemen in de Ridderorde van de Trouwe Opdrachtgever.

Het regent weer onderscheidingen. Ridders, Leeuwen, Ordes, Kruizen, Schilden en Insignes, allemaal eretekens, medailles en decoraties om bijzondere verrichtingen
te markeren. In de meeste gevallen gaat het om onbaatzuchtig en humaan werk, gericht op het welzijn van medemens en/of dier.

Een prachtige traditie. Wij vrezen echter niet al teveel Koninklijke respons op ons verzoek enkele van onze opdrachtgevers te ridderen, gezien het commerciële karakter van onze relatie. Terwijl wij wel degelijk blij zijn met en trots zijn op hun opdrachten. Daarom ontvingen zij de spiegelende onderscheiding die de prettige relatie reflecteert tussen een bijzondere opdrachtgever en een bureau dat identiteiten bewaakt.

Wij wensen iedereen royale zaken en een prettige Koninginnedag.

Oranjecomité
2d studio in vorm


P.S. Je schrijft ridder niet voor niets met twee d’s.

donderdag 26 april 2012

Shoe Outlet in actie




Shoe Outlet heet niet voor niets zo. De laarzen, pumps, slippers, ballerina's en sneakers zijn er altijd al spotgoedkoop, maar regelmatig doen ze daar nog een schepje bovenop. Met onze opvallende posters trekken we het winkelend publiek snel naar binnen. Dus heb je nog pumps nodig voor onder je verjaardagsoutfit? Laarzen voor de BBQ? Sportschoenen om mooi fit te blijven? Slippers voor je zonnige meivakantie? Je hebt er nooit genoeg!

woensdag 25 april 2012

Lange neuzen?










We zijn natuurlijk fan van de Efteling, maar hier halen we onze neus ook niet voor op: 20 posters voor Disney Classics. Re:design vond een uitdaging in het minimalistische vorrmgeven van posters voor de sprookjes waar ze mee opgroeiden. Gewoon omdat ze het leuk vinden. Vinden wij ook.  Kijk hier voor de volledige serie.

dinsdag 24 april 2012

Kleuter-kleurexplosie


Kinderen zijn nog niet belast met kennis van lastige materie als compositie. De Japanse kunstenares Yayoi Kusama wilde weten wat er gebeurt als je in een witte ruimte kleuters loslaat met een eindeloze voorraad gekleurde stickertjes. Achteloos plakken ze alles vol. Wij vinden het een verbazingwekkend mooi resultaat. Via Gesignaleerd 

maandag 23 april 2012

Design Doorknoper [16]




Met het gebruik van allerlei digitale, GPS-gestuurde navigatiesystemen zou je bijna de geweldige vormgeving van route- en landkaarten vergeten. Jammer, al was een landkaart alleen maar om ermee beetje bij beetje de wereld te veroveren door je bedrijfsomvang of relatiekring in beeld te brengen.
Je kunt voortaan de vlaggetjes, spelden of magneetjes aan de kant leggen, want met de Scratch map verover je de wereld in een handomdraai.

woensdag 18 april 2012

Vakantie!


Bij Clup Hasta la Pasta - onderdeel van Nummereen Kinderopvang - kiest elke kind snel via onze illustratie op de website zijn of haar invulling voor het vakantieprogramma!

maandag 16 april 2012

Design Doorknoper [15]







Het gebeurt me regelmatig bij een 'nieuwe' afspraak: heb ik eindelijk een parkeerplek gevonden en bevind ik me (volgens Google maps) zo ongeveer op de plaats van bestemming, ontbreekt elke aanduiding voor de exacte locatie. Een logo op het dak is super; een duidelijk huisnummer of verdiepingsnummer een welkome aanvulling. Enkele fraaie oplossingen - buiten en binnen, groot en klein - zie je hier en met de bron ook hier. Ook voor in de parkeergarage. Dan weet ik me tenminste na afloop van het gesprek ook nog te herinneren waar mijn auto geparkeerd staat.

En vind ik de volgende Design Doorknoper vast in het verkeer.


vrijdag 13 april 2012

Vrijdag de 13e





De meeste mensen worden nét wat vrolijker na een glaasje bier. Maar weten de biermerken met deze advertenties de ongelukken van vrijdag de 13e te bezweren?
Via goedkoopbier.nl

donderdag 12 april 2012

Negen ogen








De camera's die opnames maken voor Google Street View gebruiken negen ogen om de werkelijkheid weer te geven. Met bijzondere resultaten tot gevolg. De Canadees Jon Rafman verzamelt de meest merkwaardige foto's op 9-eyes.com

woensdag 11 april 2012

Hooivork II uitgerold








Het Project Hooivork II in de gemeente Loon op Zand biedt ruimte voor woningen in de vrije sector. Om het dorpse karakter te versterken, is er zelfs extra vrijheid om in architectuurstijl te onderscheiden. En voor ons vrijheid om de promotie visueel te ondersteunen. De middelen waren bekend: met advertenties, roll-upbanners en kavelpaspoorten worden de verkoopactiviteiten ondersteunt. 2d studio in vorm zorgden voor de eigen identiteit voor het bouwplan in De Moer; gemeente en makelaar organiseerden onlangs een informatiemiddag. Voorafgaand werd het bouwbord onthuld, dat de hele omvang van het project kenbaar maakt. Want de kavels voor de vrije sector zijn slechts een onderdeel van het in totaal 34 woningen tellende plan.

dinsdag 10 april 2012

Gebarentaal





'Handmade type' is een typografisch experiment van Tien-Min Liao die de relatie onderzoekt tussen onderkast en kapitaal, en de transformatie met een paar handgebaren van de een naar de ander in beeld brengt. Met niet meer dan een paar handen en wat zwarte verf. Het hele alfabet en de filmpjes zie je hier.