maandag 12 maart 2012

Design Doorknoper [10]

Fijn, al die draadloze apparatuur. Wat zouden we zonder moeten! Maar soms moet je laptop, smartphone of tablet tóch even opgeladen worden. Snel inpluggen dan maar! Van links naar rechts, van boven naar beneden:

Kom je óm in de apparatuur dan is deze Outlet Wall een creatief idee; altijd energie bij de hand en je hoeft je nooit meer te storen aan de ontsierende stopcontacten. Gaat het je wat ver om ze allemaal aan te sluiten op het net, kun je er ook een mooi behang van printen en de werkende stopcontacten erin integreren!
Met Multi Purpose cable Clips hoef je niet meer onder je bureau te zoeken naar die altijd wegglippende kabels. Wall Cleat van Karl Zahn is een prototype, maar wat mij betreft kan hij zo in productie worden genomen.
Ook zelf creëer je makkelijk praktische oplossingen: een simpele papierklem (bij elke boekhandel te koop) dient als kabel-opberg-plekje en met clips voor boterhamzakjes als labels trek je nooit meer de verkeerde stekker uit het stopcontact.
Perfect vormgegeven en van puur materiaal is de Japanse Wrap Wrap. Gelukkig is ie er in 3 maten en 2 kleuren, zodat er voor al je kabels wel een geschikt exemplaar is. Kim Seung Woo bedacht een heel effectieve stekker, de easy to pull plug.
Heb je ook genoeg van de lelijke driewegstekkers? Dan is deze veger van Philipp Scholz een 'schoon' alternatief!

Wie wil er nog draadloos met zulke inspirerende ideeën? Nog niet overtuigd? Kijk dan bij onze volgende Design Doorknoper.