dinsdag 29 november 2011

Press here



Het is geen magie, maar de kracht van je fantasie. Druk gewoon op de gele cirkel en sla de pagina om.... Dit zou zomaar het Sinterklaascadeautje kunnen zijn waar je nog naar op zoek was!

maandag 28 november 2011

Meer dan 50x inpakkunst


























































































Producten worden zo aantrekkelijk mogelijk ingepakt om de verkoop vanuit het winkelschap te bevorderen. Met Sinterklaas- of kerstcadeautjes is het niet anders. Je wilt toch allemaal dat jouw geschenk het meest begerenswaardig is? Met oude kranten, wasknijpers, verfstalen, landkaarten, taartonderleggers en foto's maak je in een handomdraai de mooiste verpakkingen. We selecteerden er  hier nog veel meer met stropdassen, lint, labels, boeken, zilverfolie en eierdoosjes. Fijne pakjesavond!

zaterdag 26 november 2011

Shadow art





















We hebben allemaal wel eens met onze handen silhouetten op de muur geprojecteerd. Althans geprobeerd. Deze kunstwerken zijn goed geslaagd. Een haast niet te geloven licht- en schaduwspel. via buzzfeed

vrijdag 25 november 2011

Breed uitgemeten



Deze breed uitgemeten promotie hangt al enige tijd langs de weg naar de Efteling. Bij ons om de hoek dus. Benieuwd waar je kunt wonen aan de parkstraat?

woensdag 23 november 2011

Nog meer lego


Het is net wanneer je een nieuwe auto rijdt; iedereen lijkt er net zo een te hebben. Of wanneer je een nieuw woord leest; binnen enkele dagen lijkt het overal op te duiken. Zo schreef ik nog maar pas over rechtspraken over namaak-Lego. En warempel stuit - zonder te zoeken - ik op deze passende print. Te koop bij Etsy voor ongeveer 23 euro.

maandag 21 november 2011

2d Doorbakken Design







































Het is al weer meer dan een decennium geleden dat we met het logo de basis voor de visuele identiteit legden van onder andere Van Beek Schroeftransport, Rioned en Ikkemikke. Voor Eye-d security experts ontwikkelden we ook nog eens de naam.

vrijdag 18 november 2011

Namaak van Lego verboden

































Tja, als wij naar de advertenties kijken van Lego, krijgen we ook de neiging dit concept stiekem na te maken. Maar dat doen we natuurlijk niet. En dat had Banbao ook beter niet kunnen doen. Want Lego heeft in de rechtszaak tegen Banbao mooie successen behaald.

Lego had met haar octrooien een bijna monopoliepositie verworven op de markt van speelgoed bouwsteentjes. Nu die octrooien zijn verlopen, zien concurrenten hun kans. Dit keer ging de concurrent Banbao uit Venlo te ver. Basisbouwsteentjes, poppetjes, andere bouwelementen én verpakkingen vertoonden grote gelijkenis met die van Lego. Lego heeft Banbao daarom gedagvaard en Banbao maakt volgens de rechter – kort gezegd – inbreuk op de rechten van Lego (slaafse nabootsing, auteursrechtinbreuk, modelrechtinbreuk). De Hoge Raad erkend dat de blokjes van Lego in beginsel mogen worden nagemaakt, omdat er bij het publiek een behoefte bestaat aan compatibiliteit en uitwisselbaarheid met Lego. Deze standaardisatiebehoefte maakt echter nog niet dat iedere namaak geoorloofd is. De nabootser moet doen wat rederlijkerwijs mogelijk is om verwarring te voorkomen.

De basisbouwstenenBanbao heeft zich beroepen op een (heel klein) verschil in de maatvoering, gebruik van ander materiaal, en de aanwezigheid van een deukje in één van de noppen van één van de bouwsteentjes. De rechter oordeelde dat daarmee onvoldoende gedaan is om verwarring te voorkomen. Dergelijke kleine verschillen worden door het publiek niet opgemerkt, omdat de koper in het algemeen weinig oplettend is en de producten niet naast elkaar ziet. Het ontbreken van een naam op de steentjes van Banbao lijkt daarmee doorslaggevend te zijn.

De poppetjes
Banbao stelt dat de vorm van de poppetjes technisch bepaald is, omdat de onderdelen uitwisselbaar moeten zijn met andere onderdelen en de poppetjes moeten kunnen staan en zitten. Dat argument wordt verworpen, omdat er desondanks nog voldoende ruimte is voor creatieve inbreng van de maker.  Dus zijn de poppetjes auteursrechtelijk beschermd. Banbao heeft in de vormgevingsruimte onvoldoende afstand genomen van de poppetjes van Lego. Conclusie: Banbao maakt inbreuk op de auteursrechten van Lego.

Overige elementen
Banbao had voor de overige bouwelementen (bouwhelm, vlaggetje, wiel, e.d.) als verweer aangevoerd dat Lego geen eigen gezicht had gegeven aan deze elementen, omdat ze banale en aan de werkelijkheid ontleende vormen had gebruikt. De rechter stelt dat Lego's elementen zich wel degelijk onderscheiden van overige in de handel vergelijkbare elementen. Omdat Banbao met de vormgeving onvoldoende afstand heeft genomen (slaafs heeft gekopieerd) van de vormgeving van Lego is er sprakevan ongeoorloofde nabootsingen.
Ten aanzien van een politiepet, integraalhelm en tuinhek neemt de rechter aan dat Lego daar inderdaad niet is afgeweken van hetgeen qua vormgeving gebruikelijk is. Nabootsing is dan wel geoorloofd.

De verpakkingen
Ondanks wel aanwezige verschillen oordeelde de rechter dat de kenmerkende auteursrechtelijk beschermde trekken van de Legoverpakkingen door Banbao waren overgenomen. Banbao moet dan ook binnen twee weken met de verkoop en het aanbieden van de ongeoorloofde namaakproducten stoppen en de producten bij de wederverkopers terughalen.

Bron: Dirkzwager advocaten & notarissen 

donderdag 17 november 2011

Ordinary people





Ordinary people and disposable objects. Alle afgebeelde personen komen uit de directe omgeving van de maker Idan Friedman. Wauw, het lijkt wel middeleeuws tin.

dinsdag 15 november 2011

Eenheid door verscheidenheid




De Rooij Milieutechniek uit Waalwijk biedt een breed assortiment persen en containers. Elke productgroep heeft z'n eigen brochure en we ontwikkelden er inmiddels zoveel dat we hier slechts een selectie van de covers laten zien. Covers in een herkenbare stijl, maar met een duidelijk onderscheid: de kleur geeft communicatiekracht.

Achter de Dreef



Het centrum van Made heeft een warme woonplek in haar hart. Het plan 'Achter de Dreef' is genoemd naar de weg die leidt naar 12 nieuwe, bijzondere semibungalows. De 6 vrijstaande en 6 geschakelde bungalows hebben veel ruimte en indelingsvrijheid, maar zijn standaard al voorzien van een slaap- en badkamer op de begane grond. Dat maakt ze uitermate geschikt voor gezinnen én senioren. Bouwbedrijf A. Pals zorgt voor de perfecte realisatie.
Voor zo'n mooi nieuwplan maakten wij weer graag een verkoopbrochure die elke doelgroep aanspreekt. Bovendien zijn wij al jaren fan van de architect: Quadrant Architecten tekende 10 jaar geleden ook voor ons eigen kantoorpand.

zaterdag 12 november 2011

Geen hond die dit nog leest

Creativiteit, Reactie, Inspiratie, Samenwerking, Innovatie, Succes. Of: Communicatie, Resultaat, Idealen, Stimulans, Ideeënbus, Schaalvergroting. U bedenkt vast wel een rijtje dat op uw onderneming, producten of markt van toepassing is. Een positief rijtje welteverstaan. want van het gevormde woord heb ik inmiddels mijn buik vol. Ik wil het niet meer horen, niet meer spreken, niet meer schrijven. Doe ik dus ook niet, want dan leest u vast niet verder.
Ik word er dwars van. Dwarser dan gewoonlijk, want zoals vele ondernemers ben ik immers meestal eigenwijs. Dat heeft zo zijn voordelen. Het maakt je namelijk immuun voor de pessimisten om je heen. Ondernemers zijn ook nog eens gemotiveerd, hardwerkend, gefocust, gepassioneerd, optimistisch en staan open voor nieuwe dingen. Eigenschappen die ook nu goed van pas komen. Net als begin negentiger jaren. Ik startte toen mijn bedrijf. Weliswaar onwetend en onnozel, zeker met betrekking tot het heersende economische klimaat in die tijd, maar met succes.

Dat was mede dankzij de beperkte financiële middelen. Voor een kostbare printer had ik nog geen geld, dus toog ik elke week naar een bevriende drukkerij die al het verzameld werk voor me printte. Geloof maar dat er weinig afdrukken nodig waren. Mijn vader deed wekelijks de administratie en zorgde dat geen paperclip verspild werd. Niet-afgestempelde postzegels konden best nog een keer op een envelop. Gebruikt papier draaiden we om en werd omgedoopt tot notitievellen. Verpakkingsmateriaal en gekreukte plastic hoesjes deden (en doen) dienst in het archief. Nog steeds staan er enkele - fraai beplakte - doosjes en blikken met kleinoden in onze kast. En voor drukwerk werd vooral milieuvriendelijk papier gebruikt. Recycle!

Recycle, upcycle, duurzaam ontwerpen, cradle-to-cradle: in armoede duiken overal ter wereld de beste ideeën en de mooiste, handigste producten op. Wanneer de middelen beperkt zijn, is de creativiteit onbegrensd. Plastic flessen worden kroonluchters, spandoeken en fietsbanden worden tassen, tassen worden iPad-hoezen, pallets worden bouwborden, oude lichtbakken worden lampen, magazines worden krukjes, billboards worden notitieblokken. Zelfs de krant van gisteren belandt niet meer in de kattenbak, maar wordt een kunstwerk.
Deze tijd vormt een uitgelezen moment om een fundamentele verandering in te zetten. Eén waar onze en uw organisatie echt baat bij zullen hebben. Dus: aan de slag! Of kiest u liever voor Calculeren, Risico, Inzinking, Schade, Ingesleten, Schrikbeeld?

Reageer gerust via ank@2dstudio.nl. U krijgt beslist antwoord.

Ank Klis

PS Ons persoonlijke rijtje? Creativiteit, Relatiebeheer, Inspiratie, Samenwerking, 
     Innovatie, Scholing. En laten de meeste begrippen nou prima passen bij onze kernwaarden!

Deze column is eerder gepubliceerd in de uitgave van Regio Business van 11 november 2011

vrijdag 11 november 2011

Doe eens gek: 100 afdrukken gratis!*


11-11-11. Doe eens gek. * Print deze pagina uit en neem hem mee, samen met het door u gewenste digitaal bestand, naar 2d studio in vorm. Meer hoeft u niet te doen om van ons 100 afdrukken gratis te ontvangen. Op 160 grams papier, eenzijdig full color, max. formaat A3 (297x420 mm). Ter kennismaking met ons en onze nieuwste aanwinst. U kunt maximaal 1 bon per bedrijf inleveren.
Heeft u geen digitaal bestand? Wij weten daar wel raad mee, bel dan 0416 674 624 en vraag naar Hans.

Gekker moet het niet worden



 












Lees en deel je ervaringen op 11-11-11.

donderdag 10 november 2011

Dyslexie, font voor dyslectici





Dyslectici verwisselen, draaien en spiegelen letters. Bij de meeste fonts wordt de leesbaarheid extra bemoeilijkt, omdat de letters veel op elkaar lijken. Ze zijn namelijk zo ontworpen dat ze een evenwichtig geheel vormen. De aanpassingen in het lettertype Dyslexie daarentegen zorgen ervoor dat de letters makkelijker te onderscheiden zijn van elkaar. Leesfouten worden verminderd.

woensdag 9 november 2011

2d Doorbakken Design

















Deze logo's hebben gemeen dat ze door ons in de negentiger jaren ontworpen zijn én nog steeds actueel zijn. De onderste stamt zelfs uit 1991 en bestaat dus al 20 jaar. Kijk maar bij Aannemingsbedrijf Van der Zanden, Eltra Engineering en Aanmenersbedrijf JMB.

dinsdag 8 november 2011

Oud hout









































Zo mooi kan oud hout zijn. Van kunstenaar Richard Pearse uit Nieuw Zeeland.

maandag 7 november 2011

Creatieve sector van Amsterdam staat te huur!





Het Alfabetgebouw in Amsterdan voldoet aan alle energie-eisen van de toekomst. Én het wordt een verzamelplek voor creatieve geesten; dat levert ook weer energie op. Hoe ze de creatieven bereikten, waarvoor een koop- of huurunit interessant is, zie je in het filmpje.
De betongegoten letters van het gebouw stonden ook nog eens model voor het Alfabetfont, dat hier te downloaden is. Zo, creativiteit in het kwadraat.

zaterdag 5 november 2011

Lijntrekkerij



Verbazingwekkende commercial voor Faber Castell.

vrijdag 4 november 2011

We hebben een probleem




Onder de naam 'We have a problem', vond ik deze bijzondere afbeeldingen. Helaas is een bijkomend probleem dat elk spoor van de maker(s) ontbreekt. Tips?

donderdag 3 november 2011

(Niet) om op te eten!


Voor de vegetariër met gevoel voor humor, of de carnivoor die nooit genoeg heeft. Ontwerpers Chen Chen en Kai-Tsien Williams maakten deze onderzetters van stof, touw, hout, kunststof en nog veel meer. De Ham Hock and Cold Cuts Coaster Set zijn mooi, maar ook wat prijzig.

woensdag 2 november 2011

Klara G




Eigenzinnige fotografie van Klara G.

dinsdag 1 november 2011

Opgeruimd staat netjes








Leuk of niet, iemand moet de rommel opruimen. De Zwitser Ursus Wehrli doet het graag. Zo graag zelfs, dat hij het tot kunst verheft. Kunst Aufräumen. Hij heeft er zelfs 2 boeken over uitgebracht, video's over gemaakt én je kunt enkele afbeelding als print bestellen. Ik ben onder de indruk! Ge-wel-dig!