vrijdag 20 augustus 2010

Van de andere kant bekeken

Letterlijk dan. Zoals we bij 'reclame maken' ook alle invalshoeken bekijken, komt dat hier goed tot uiting. Leuke visie op een vogelhuisje door Estudio Estres! De naam MUS roept dan weer vraagtekens op, maar 'who cares?'.

donderdag 12 augustus 2010

Beplak die bouwplaats



Fijn als er gebouwd, verbouwd en gerenoveerd wordt in dorpen en steden. De belofte van het prachtige en verbeterde eindresultaat maakt de overlast acceptabel. Maar containers blokkeren uitzichten en bouwhekken ontsieren het straatbeeld. Dat kan ook anders. Zo zijn de verzakte panden aan de Vijzelgracht in Amsterdam opgesierd met kopieën van oude meesters. De opslagcontainers van de marktkooplui van het Waterloopleinzijn beplakt met foto's van het Waterlooplein in 1930. En de uitzichten zijn - bijna - nog mooier dan wanneer de bouwwerken klaar zijn. Via Peter Doeswijk

dinsdag 10 augustus 2010

Freedom Of Creation


Bij FOC kun je - naast een aantal prachtige lampen, sieraden en meubels - zelfs monsters kopen van textiel, vervaardigd door d 3d-printing-techniek. Deze past precies bij onze Skooz-inrichting, maar andere kleuren en vormen zijn er ook!

maandag 9 augustus 2010


De website van Restauratie Sint Jan opent voortaan met een handige overzichtspagina. Hiermee ziet u in één oogopslag alle mogelijkheden op een rijtje en heeft u snel uw keuze gemaakt. Helpt u net als 2d studio in vorm ook mee aan de restauratie van dit monument?

zondag 8 augustus 2010

Of je worst lust

Ik hou niet van leverworst, zelfs niet met zo'n verleidelijke verpakking. Dat deze verpakkking niet aansluit van de beleving van leverworst in combinatie met gezapige feestjes, verbaast me niet. Misschien dat de meest linkse nog het meeste kans maakt?
Hoe dan ook, wat je zegt (lees: laat zien) moet wel geloofwaardig blijven en aansluiten bij de doelgroep. via vibe

vrijdag 6 augustus 2010

Hippe fruitmand

Je collega beterschap wensen, feliciteren of gewoon omdat je hem/haar heel aardig vindt. Deze leuke hippe fruitmanden zijn altijd leuk om te krijgen en nog gezond ook! En ze zien er nog mooi uit ook. Te verkrijgen in diverse thema's.

woensdag 4 augustus 2010

Volte Face: 1 object, 2 identiteiten


Matali Crasset deed onderzoek naar hoe de functie van een masker veranderd als je hem omdraait. 'Faire volte face' in het Frans. Vooral de poster die het onderzoek opleverde spreekt tot onze verbeelding. We komen bijna in de verleiding er een compleet alfabet van te maken. via Designboom

maandag 2 augustus 2010

Namenfabriek


Op zoek naar een originele bedrijfsnaam? Probeer het hier eens. In een paar seconde heb je de meest vreemde combinatie, het beste geschikt voor ontwerpbureaus! ;-)