maandag 29 november 2010

Appelflappenkwestie


Bij 2d spreken we van een appelflappenkwestie bij een opmerkelijke discussie. De winnaar gaat dan met de eer strijken, maar trakteert de rest dan wel op appelflappen! Desso, een van onze opdrachtgevers, doet dat anders. Zij winnen gewoon (weer) een prijs. Het voltallige personeel werd op dinsdag 23 november getrakteerd op appelflappen omdat ze de Gouden Appel verdienden!

Gouden Appel voor tapijtfabrikant Desso
Deze prestigieuze prijs komt Desso toe omdat het als eerste bedrijf ter wereld oude tapijttegels verwerkt tot materiaal voor nieuw tapijt. Desso heeft bovendien vergaande ambities. In 2020 wil het bedrijf volledig ‘Cradle to Cradle®’ werken. Het doel is dan om alle producten afvalvrij en biologisch afbreekbaar te leveren. Of producten zodanig te verwerken dat zij als grondstof voor nieuwe producten kunnen worden gebruikt.
De Gouden Appel is de tweede prijs die Desso in korte tijd in ontvangst mag nemen. Eerder won het bedrijf de BOV Trofee.

De Kamer van Koophandel Brabant wil ondernemers graag bewust maken van de voordelen van MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Want die zijn legio. MVO biedt marktkansen, kan leiden tot nieuwe producten en diensten en tot kostenreductie. Door ondernemers die een voortrekkersrol hebben in de schijnwerpers te zetten, hopen ze meer ondernemers over de streep te trekken. Wie volgt?