Food 2010: wat wel en niet
• Gekookte aardappel maakt fashionable come-back
• BYO-wine in restaurants
• Kibbeling is de nieuwe sushi
• Rolmops
• Coffee refill in restaurants
• Kwaliteitsfilterkoffie
• Vega wordt mega
• Snacknori (krokant zeewier)
• Slager / bakker / groenteboer met aangepaste openingstijden
• Cypriotische halloumi-kaas
• Rotterdam is de nieuwe culinaire stad
• Tabouleh
• Cassave-friet
• Groente- & fruitchips
• Drinken voor een doel (Gorillawijn)
• Clean-cooking
• Bloemenijs (rozenijs, viooltjesijs, jasmijnijs)
• Lichte wijnen (Vinho verde)
• No wasted food
• Service aan huis
• Cupcakes worden macarons
• Functional food
• Corner-crêpery
• Kaneelbiscuit
• De echte ouderwetse ijssalon is hot
• Menthe à l’eau
• Infusion-thee
• Bananenbier, kokosbier
• Gemberbier
• Uitsmijters
• Ingelegd zuur
• Aperitief: pastis
• BYO-thuisdiners
• Snoepnostalgie
• Garnalencocktails
• Maitake mushrooms
• Bio-snackbar
• Artisjok
• Whisky Sour
• Gin
• Campari-soda
• Kwaliteitsbubbels (Champagne, Crémant de Bourgogne, DOCG Prosecco)
• Flamberen
Bron: Trendlist 2010 van HBMEO / SoPR via Stylink