dinsdag 19 januari 2010

Foodtrends 2010

Food 2010: wat wel en niet
• Gekookte aardappel maakt fashionable come-back 
• BYO-wine in restaurants
 • Kibbeling is de nieuwe sushi
 • Rolmops
 • Coffee refill in restaurants
 • Kwaliteitsfilterkoffie
 • Vega wordt mega 
• Snacknori (krokant zeewier)
 • Slager / bakker / groenteboer met aangepaste openingstijden 
• Cypriotische halloumi-kaas 
• Rotterdam is de nieuwe culinaire stad
 • Tabouleh
 • Cassave-friet
 • Groente- & fruitchips
 • Drinken voor een doel (Gorillawijn)
 • Clean-cooking
 • Bloemenijs (rozenijs, viooltjesijs, jasmijnijs)
 • Lichte wijnen (Vinho verde)
 • No wasted food
 • Service aan huis
 • Cupcakes worden macarons
 • Functional food 
• Corner-crêpery
 • Kaneelbiscuit
• De echte ouderwetse ijssalon is hot
• Menthe à l’eau
• Infusion-thee
 • Bananenbier, kokosbier
 • Gemberbier
 • Uitsmijters
 • Ingelegd zuur
 • Aperitief: pastis
 • BYO-thuisdiners
 • Snoepnostalgie 
• Garnalencocktails
 • Maitake mushrooms
 • Bio-snackbar 
• Artisjok 
• Whisky Sour 
• Gin 
• Campari-soda
 • Kwaliteitsbubbels (Champagne, Crémant de Bourgogne, DOCG Prosecco) 
• Flamberen

Bron: Trendlist 2010 van HBMEO / SoPR via Stylink