vrijdag 9 oktober 2009

Dutch Design Week 2009

Tijdens Dutch Design Week 2009 staat Eindhoven negen dagen lang volledig in het teken van design. Het grootste designevenement van Nederland biedt een podium aan zowel gevestigde bureaus en bekende ontwerpers als aan talentvolle nieuwkomers en recent afgestudeerde designers. Alle mogelijke aspecten van hedendaags Dutch Design komen aan bod op een veelheid van grote en kleinere locaties verspreid over de stad: van proces tot product, van industrieel ontwerp tot toegepaste kunst.

DDW 2009 richt zich zowel op het grote publiek als op ontwerpers, industrie en kennisinstellingen. Door de brede opzet en hoge mate van toegankelijkheid wordt een duurzame verbinding gelegd tussen professionals onderling en met een breed publiek.
In 2008 toonden ruim 1500 deelnemende professionals hun werk op het gebied van product design, grafisch ontwerp, textiel & mode, ruimtelijk ontwerp en design management & trends. Meer dan 80.000 bezoekers uit binnen- en buitenland bezochten 180 verschillende exposities, workshops, seminars en lezingen verspreid over 50 locaties.
Veel locaties liggen in het centrum van de stad, zoals De WitteDame, het Designhuis en de Smalle Haven. Voor een bezoek aan Strijp-S, TU/e en andere locaties buiten het stadscentrum kunnen bezoekers gebruik maken van één van de vele Design Rides, speciale taxi’s aangekleed met designobjecten. Wie gaat er mee?