zaterdag 20 juni 2009

100% Design toont laatste trends

Tijdens het vakevenement 100% Design zijn de laatste trends en designontwikkelingen op het gebied van (project)meubilair, sanitair, keukens, licht, geluid, textiel, materialen en vloeren getoond. Het evenement werd dit jaar gehouden van 10 tot en met 13 juni in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam.

Tijdens het evenement maakte een breed vakpubliek kennis met de laatste architectonische hoogtepunten. Diverse ontwerpers en merken hebben tijdens het evenement hun nieuwste producten getoond. Zo presenteerde Flux Furniture tijdens de beurs de definitieve versie van de `Fluxchair`. Dit is een gepatenteerde design kuipstoel die als voordeel heeft dat hij erg compact op te bergen is. Een andere deelnemer was het jonge Nederlandse bedrijf De Vorm. De Vorm presenteerde in Rotterdam zijn kleurige collectie meubelen. De meubelen zijn geschikt voor projectinrichters en particulieren.

Andere aanwezige (project)meubelontwerpers waren Palau, DeSede, Lourens Fisher, Zuiver, LEF! Meubeldesign en Casala meubelen. Zij toonden onder andere hun nieuwste collecties. ICE Carpets presenteerde op het evenement ook nog een tapijt, ontworpen door Edward van Vliet en gemaakt voor de `Sushi` collectie van Moroso.